top of page

Profiel Maike Schark

MaiKidsCare is een zorgonderneming van Maike Schark.

In 1990 heb ik in mijn geboorteland Duitsland mijn diploma voor 'staatlich geprüfte Kinderkrankenschwester' gehaald en ben vervolgens naar Nederland geëmigreerd. De eerste twee jaar in Nederland werkte ik in een algemeen ziekenhuis in Utrecht, waarna mijn Duitse diploma in Nederland werd erkend. Het werk op o.a. de kinderafdeling van dat ziekenhuis gaf mij de mogelijkheid om ervaring te krijgen in de Nederlandse werkwijze in de kinderverpleging.

In 1992 werd ik kinderverpleegkundige in het Wilhelmina-Kinderziekenhuis (UMCU/WKZ) te Utrecht op de afdeling long- en darmziekten en algemene pediatrie. Ik heb 15 jaar in het WKZ gewerkt, hoofdzakelijk op bovengenoemde afdeling maar ook op de afdelingen neonatologie en neurologie/stofwisselingsziektes. Hiermee heb ik veel ervaring opgedaan met de verpleging van (chronisch) zieke kinderen met diverse ziektebeelden, die laag- en hoogcomplexe zorg vereisen.

Om mijn werkveld te verbreden ben ik sinds 2004 naast mijn werk in het WKZ parttime gaan werken in achtereenvolgens het specialistisch verpleegkundig kinderdagverblijf 'Prikkebeen' te Odijk, het kinderhospice 'De Glind' en bij de 'KinderThuisZorg'. Het werken bij de 'KinderThuisZorg' beviel me zó goed, dat ik besloot mijn baan in het WKZ op te zeggen om me full-time voor deze organisatie te kunnen inzetten. Na 2,5 jaar plezierig werk dat 'mij op het lijf geschreven' is, ben ik begin 2010 de uitdaging aangegaan om als zelfstandig gevestigde kinderverpleegkundige te gaan werken.

Ik ben alleenstaand en woon samen met mijn dochter Anke (*2005).

MaiKidsCare cares for your kid!

bottom of page